Percutane electrolyse bij (chronische) peesklachten!

Heb jij spier- of peesklachten?

Blijf je last houden van pijn bij bewegen? Of komen de klachten steeds terug? Heb je wellicht al therapie gehad zonder het gewenste effect?

Dan kan elektrolyse therapie jou misschien helpen!

Heb jij al langdurig een van deze klachten?

  • Pijn net onder de knieschijf, aan de kniepees(Jumpersknee)
  • Pijn aan de achillespees(Achillodynie)
  • Chronische elleboogpijn(Tenniselleboog)
  • Chronische schouderpijn(Supraspinatuspees)
  • Hielspoor(Plantaire fasciopathie)

Dan kan percutane electrolyse voor jou de oplossing zijn!

Wat is percutane electrolyse?

Percutane electrolyse is een innovatieve behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten.

De behandeling is bedoeld om de vicieuze cirkel van pijn te doorbreken en wordt altijd ondersteund met een speciaal trainingsprogramma om jouw spieren en pezen weer sterker, gezonder en beter belastbaar te maken.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Er wordt op het behandelgebied contactgel aangebracht. Met behulp van Echografie kan de therapeut nauwkeurig zien wat de juiste locatie is om het dunne naaldje in te brengen. Er wordt met behulp van het electrolyse apparaat gedurende 2-4 minuten een hele lichte elektrische stroom toegediend. Dit zet een aantal “lichaamseigen” fysiologische reacties in gang die het herstel bevorderen.

Het prikken kan licht gevoelig zijn. De behandeling zelf wordt meestal niet als pijnlijk ervaren.

De behandeling wordt altijd gecombineerd met oefenvormen om de belastbaarheid en het natuurlijk herstel van de pees te bevorderen.

Voordelen van percutane electrolyse!

  • Behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie.
  • Nauwkeurige behandeling onder echografische geleiding, direct op de locatie van het letsel.
  • Kortdurende behandeling van 2-4 minuten.
  • Na 4 tot 6 behandelingen melden patiënten in de meeste gevallen al een duidelijke pijnvermindering of zelfs volledig pijnvrij herstel.
  • Weinig neveneffecten. Soms ervaart de patiënt gedurende 1 – 2 dagen een beurs gevoel, dit is een normale na-reactie. Er zijn verder geen negatieve bijwerkingen bekend.

Fysiotherapiepraktijk FTC Noord investeert in schone lucht

STADSKANAAL – Fysiotherapiepraktijk FTC Noord heeft flink geïnvesteerd in schone, zuivere lucht. In de praktijk in Stadskanaal is AerSMASH luchtreinigingsapparatuur geplaatst. “Zo kunnen patiënten met longaandoeningen zoals COPD en astma in die praktijk onder nog betere omstandigheden werken aan hun herstel. Ook heeft de AerSMASH een bewezen rol in het verkleinen van verspreiding van COVID-19”, vertelt eigenaar Gerard Koerts, die het centrum samen met Klaas Hummel runt.

Eigenaren Klaas Hummel (l.) en Gerard Koerts van FTC Noord bij de AerSMASH luchtzuivering (foto FTC Noord).

FTC Noord ontvangt dagelijks cliënten die gevoelig zijn voor luchtverontreiniging. “Daarom willen wij zogeheten ‘healthy buildings’ bieden: praktijkruimtes die het fysieke en mentale welbevinden van iedereen optimaal faciliteert. Daarom zijn wij blij en trots dat wij deze investering in schone lucht konden doen”, zegt Hummel. De AerSMASH zorgt voor betere algemene hygiëne voor alle aanwezigen. De medewerkers werken in schone lucht, wat gezondheidsschade voorkomt en de cliënten werken onder optimale omstandigheden aan hun herstel. “Zo doen wij er alles aan om de omstandigheden voor de mensen in onze praktijk optimaal te maken”, zegt Koerts.

 

AerSMASH

FTC Noord koos bewust voor een leverancier uit eigen regio. AerSMASH is een Drents bedrijf met als specialisatie luchtreiniging met geprogrammeerd plasma. AerSMASH levert nationaal en internationaal luchtzuiveringsapparatuur voor de segmenten Food & Healthy Buildings. De machines elimineren alle schadelijke stoffen zoals schimmels, geuren en bacteriën, pollen, sporen, rook en aërosolen uit de lucht. De gepatenteerde technologie van AerSMASH is uniek, gebaseerd op luchtzuiveringsprocessen in de natuur. Hummel: “Mensen komen naar onze praktijk om hun gezondheid te verbeteren. Daarvoor willen wij optimale omstandigheden bieden. Onze AerSMASH luchtzuiveringen leveren daaraan een mooie bijdrage.”

Hardloopanalyse

Onderzoek wijst uit dat hardlopers jaarlijks 610.000 blessures oplopen, hiermee is hardlopen een zéér blessuregevoelige sport! Oorzaken van blessures kunnen zijn: verkeerd schoeisel, slechte ondergrond, geen goede warming-up, een te snelle trainingsopbouw of een verkeerde manier van hardlopen. Aan een verkeerde techniek wordt vaak niet direct gedacht, maar is een hele belangrijke oorzaak voor het ontstaan van langdurige blessures die slecht overgaan door het veranderen van bv schoeisel of fysiotherapie. Voorbeelden van een verkeerde looptechniek zijn een foutieve voetplaatsing, knieën die te veel naar binnen vallen, instabiliteit in de heup of te veel voorover of teveel rechtop lopen. Deze voorbeelden zijn slechts enkele van de vele afwijkingen die kunnen leiden tot blessures.

FTC Noord biedt u de mogelijkheid om middels video-analyse uw hardlooppatroon te onderzoeken zodat blessures die samenhangen met het hardlopen effectief kunnen worden behandeld.

Voor wie is de hardloopanalyse?

  • Voor hardlopers met een blessure. Dit geldt met name voor blessures die steeds terugkomen of niet overgaan, maar ook voor acute blessures
  • Voor iedere sporter die voor zijn sport moet hardlopen.
  • Voor beginnende hardlopers die blessures willen voorkomen

Wat kunt u verwachten van de analyse?

Indien u een blessure heeft, wordt er eerst gestart met een vraaggesprek en zal er onderzoek worden gedaan naar de locatie en de mogelijke aard van het letsel.

Aansluitend gaat u hardlopen op de loopband.

Tijdens het hardlopen wordt er een opname gemaakt van uw hardlooppatroon, dit gebeurd zowel van de zijkant als de achterkant. Er wordt niet alleen gekeken naar de voeten of de benen, maar uw hele lichaam wordt in beeld gebracht omdat ook de rug, armzwaai en hoofdpositie mee kunnen spelen in de blessure.

Daarna worden de opnames frame voor frame samen met u bekeken op de computer in specifieke software. Hierbij wordt o.a. gekeken naar uw kniepositie, landingspunt, romphouding, armzwaai, afzettiming enz enz.

Na afloop van de analyse krijgt u van de therapeut direct tips, adviezen en eventueel oefeningen die u kunt toepassen tijdens het hardlopen. De duur van het consult is 45-60 minuten.

Wie neemt de analyse af?

De analyse wordt afgenomen door Gerben Huiting. Hij is speciaal opgeleid om deze analyses te kunnen uitvoeren en als PRT is hij erg bekwaam in het opzetten van een sportspecifiek gericht revalidatietraject.

Wat kost het?

De kosten van de worden vergoed vanuit het fysiotherapiedeel uit de aanvullende verzekering. Er worden zowel een intake als een behandeling gedeclareerd bij de verzekeraar. Bent u niet aanvullend verzekerd dan worden de kosten bij u in rekening gebracht.

Voor meer informatie of het inplannen van een afspraak kunt u contact opnemen met de praktijk: 0599-612715, of mailen naar ghuiting@ftcnoord.nl

Verhuisbericht FTC Noord

* Verhuisbericht FTC Noord *

Vanaf 1 april 2020 is onze praktijk niet langer meer gevestigd aan de Navolaan (locatie sportschool Bruinsma)
In Stadskanaal zitten wij nu alleen nog aan het Hoogveen, waar wij nu extra behandelkamers hebben gekregen.

De hydrotherapie blijft wel gewoon doorgaan aan de Navolaan. De ingang is nu echter aan de zijkant via Sportcentrum Bruinsma.

Fysiotherapie op afstand: Hoe zit dat nu eigenlijk?

  • Allereerst houden we contact met patiënten om te horen hoe het gaat, of er vragen zijn
  • We bellen, mailen en beeldbellen
  • Heeft u klachten van ‘het bewegingsapparaat’, nek, rug, knie etc., en was u hiervoor nog niet naar een fysiotherapeut gegaan? Ook dan kunnen we hulp bieden!
  • Via beeldbellen kijken we mee hoe het gaat met bijvoorbeeld het bewegen, opstaan, met oefeningen etc. Of we kijken mee naar uw bewegen bij klachten waar u een vraag over heeft.
  • We voorzien u zo nodig van advies en oefentherapie afgestemd op uw specifieke hulpvraag en mogelijkheden.
  • U ontvangt uw eigen oefeningen op maat op papier, via de mail of via de physitrack-app. Deze laatste is een heel overzichtelijke app welke u kunt downloaden in de appstore. Oefeningen worden gekoppeld aan uw dossier. Alles duidelijk uitgelegd met een filmpje, met aantal herhalingen en aandachtspunten. Wanneer u vragen heeft, kijken we met beeldbellen mee.

Zo proberen we u zo optimaal mogelijk van dienst te zijn. Dat u in deze periode ook kunt blijven werken aan uw fitheid en klachten.

Heeft u vragen? Bel of mail met de praktijk.
0599 612715 of info@ftcnoord.nl

Fysiotherapie en oefeningen op afstand mogelijk door video-consult en app!

Bij ons in de praktijk hebben wij ook de mogelijkheid om via video-consult en oefeningen via een app patiënten op afstand te behandelen.

Mocht u wel een afspraak willen maar niet naar de praktijk kunnen of willen komen, neem dan contact met ons op om een video-consult te plannen

U kunt dan samen met uw fysiotherapeut aan de slag (oefeningen doornemen, oefeningen voordoen, vragen stellen, adviezen geven etc).

Bel of mail ons dus gerust voor het maken van een afspraak.

tel: 0599 612715
mail: info@ftcnoord.nl

 

In verband met het coronavirus hieronder de maatregelen

In verband met het coronavirus hieronder de maatregelen die wij als praktijk treffen:

  • WIJ ZIJN GEWOON GEOPEND, maar nemen wel extra maatregelen inzake hygiëne.
  • Wij raden iedereen aan bij ziekteverschijnselen de behandeling te verplaatsten/af te zeggen om de verspreiding van het virus zo goed als we kunnen tegen te houden. Wij volgen daarin de richtlijnen van het RIVM. Dus heeft u koorts met daarbij luchtwegklachten zoals hoesten, keelpijn, kortademigheid of algemene griepsverschijnselen. Blijf thuis!
  • Kom indien mogelijk alleen naar de praktijk (dus zonder partners of begeleiders)
  • In de oefenzaal is er desinfectie gel ter beschikking. Maak hier gebruik van.
  • Wij geven tijdelijk geen handen.

Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Wanneer er iets aan de situatie verandert, zullen we u hier van op de hoogte brengen.

Onze praktijk is telefonisch bereikbaar op tel.nr. 0599 612715 of per email info@ftcnoord.nl

Cursus Dansante fysiotherapie.

Binnenkort starten we met een nieuwe cursus: Dansante fysiotherapie.

Deze cursus is bedoeld voor mensen met chronische lichamelijke (pijn-) klachten.

Voor mensen die graag willen bewegen, maar dat vanwege lichamelijke klachten niet kunnen of niet durven.

Voorbeelden van chronische klachten zijn:

  • Diabetes
  • Reuma
  • Artrose
  • Chronische (lage) rugklachten
  • Chronische nekklachten
  • Whiplash
  • Parkinson
  • Fibromyalgie
  • Tinnitus
  • enz.

Bewegingsangst

Mensen met chronische klachten ervaren vaak een angst om te bewegen. Bang om nog meer stuk te maken. Maar vaak is het tegendeel waar.

Door te bewegen worden gewrichten gesmeerd en weefsels van verse voedingsstoffen voorzien.

De kwaliteit van het bewegen vanzelf vloeiender, ruimer en gemakkelijker. Hierdoor zult u letterlijk beter in uw vel gaan zitten.

De lessen worden gegeven door een ervaren fysiotherapeut en danser. Mocht u klachten tijdens het dansen ervaren kunnen die in een 1 op 1 gesprek besproken worden.

Dansplezier

Om mee te doen aan de cursus heeft u geen danservaring of voorkennis nodig. DansPLEZIER staat voorop! U bepaalt zelf hoever u wilt gaan en wat u aan kunt. De lessen worden gegeven door een ervaren fysiotherapeut en danser. Op deze manier kunt u in een veilige omgeving experimenteren.

De lessen worden langzaam opgebouwd waardoor u goed instaat zult zijn de lessen te volgen. Maar ook hier blijft het plezier in dansen het belangrijkst en is het geen probleem als het even niet lukt.

De cursus gegevens:

Locatie: FTC Noord

Adres: Hoogveen 6-8,   Stadskanaal

Aantal lessen: 8

Kosten: 175,-

Start: Dinsdag 3 maart

Docent / Fysio: Jaklien Bouma

Heeft u vragen over Dansante Fysiotherapie of over de cursus, neemt u dan gerust contact met ons op.

Ook kunt u kijken op de website van Psychfysio.

Aanmelden kan via 0599 – 612715 of info@ftcnoord.nl

We hopen u snel in de les te mogen verwelkomen!

Om de 8 weken start er op de maandag avond, op locatie Hoogveen, een nieuwe cursus Mindful fysiotherapie .

Om de  8 weken start er op de maandag avond, op locatie Hoogveen, een nieuwe cursus Mindful fysiotherapie.

De cursus gaat door bij een minimum deelname van 6 personen.

Zie ook: behandel informatie Mindfulfysiotherapie.

20 maart  2018 start een nieuwe groep met de Cursus Mindful Fysiotherapie.

Op dinsdag 20 maart 2018 start een nieuwe groep met de Cursus Mindful Fysiotherapie.

Locatie: Hoogveen 6-8,  Stadskanaal
Tijd: 19.15-21.00u

Voor wie

Mensen met stressklachten geestelijk of lichamelijk, Burnoutklachten, Chronische pijn en mensen die willen leren om met meer aandacht te leven.

Voor meer informatie

Folder in de wachtkamer
e-mail: mkorsten@ftcnoord.nl

Oudere berichten »