Dry needling

Dry needling is een effectieve behandeling van ‘knopen’ in de spieren. Deze behandeling van triggerpoints ontlast pijnlijke en stijve spieren heel gericht. Het effect is snel, het verlicht direct klachten zoals spierpijn, stijfheid in de spieren, hoofdpijn, beperking van bewegingsvrijheid, tintelingen en duizeligheid. Deze therapie – die wij verzorgen in onze fysiotherapiepraktijken in Stadskanaal, Vlagtwedde en Nieuw-Buinen – bevordert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Effect van dry needling

Met dry-needling behandelt onze therapeut triggerpoints – officieel myofasciaal pijnsyndroom – met droge acupunctuurnaalden. De opeenhopingen van afvalstoffen lossen door het aanprikken op, waarna het lichaam de afvalstoffen afvoert. Voor optimale afvoer van de afvalstoffen bevelen wij cliënten aan om na een behandeling wat extra water te drinken.

Pijn bij dry needling

Doel van dry needling is pijnbestrijding. De behandeling is bij sommige patiënten nauwelijks pijnlijk. Andere mensen ervaren wel wat pijn tijdens de behandeling. De meeste patiënten voelen wel korte verkrampingen, die aanvoelen als lichte stroomschokjes. Ook na de behandeling kunnen de betreffende spieren tijdelijk wat gevoelig of vermoeid aanvoelen.

Zorgverzekeraars vergoeden dry-needling als fysiotherapiebehandeling. Voor deze behandeling gelden dezelfde voorwaarden voor aanvullende verzekering.