Hartrevalidatie

Bij hartrevalidatie werkt onze fysiotherapeut nauw samen met de cardioloog en de diëtist bij training voor het herstel van mensen met een hartaandoening.

Hartrevalidatie bieden wij voor mensen die na een acute hartaandoening zijn gedotterd of geopereerd. Samen zetten wij ons ervoor in dat u snel weer zo goed mogelijk functioneert. Ook leren wij u op een verantwoorde manier omgaan met uw hartaandoening.

Waarom hartrevalidatie?

Bij veel mensen met een hartaandoening – en ook bij hun naasten – heeft vertrouwen in het eigen lichaam plaatsgemaakt voor angst en onzekerheid. Had u hartfalen en bent u bang om uw hart weer te belasten? Dat is heel normaal. En toch is bewegen dan juist heel belangrijk voor uw lichamelijke conditie

Wij helpen u weer vertrouwen te krijgen in uw hart en uw lichaam. U leert uw mogelijkheden en grenzen kennen. Ook bouwt u conditie op, leren wij u omgaan met stress en bespreken wij uw persoonlijke risicofactoren. U leert omgaan met stress, wij helpen u bij stoppen met roken, voldoende en effectief bewegen en uw gewicht op peil houden.

Hartrevalidatie in Groningen en Drenthe

Hebt u hartklachten en wilt u hartrevalidatie onder deskundige begeleiding, dan kunt u terecht in onze fysiotherapieprakijken in Stadskanaal, Nieuw-Buinen en Vlagtwedde.

Hoe werkt het hart?

Wat is hartfalen?

Hartritmestoornissen