Golffysiotherapie

Met golffysiotherapie behandelt FTC Noord blessures en klachten die kunnen ontstaan door de complexe bewegingen van de golfswing. Vaak zijn deze blessures het gevolg van een geforceerde swing. Wij zijn specialist in het screenen van het lichaam op de mogelijke beperkingen die uw swing kunnen beïnvloeden.

Golf is een prachtige sport en zeer geschikt voor jong en oud. Lekker in de frisse lucht een ronde lopen is gezond voor lichaam en geest. Tot het moment dat u last krijgt van een pijnlijke enkel of knie, pijn in de onderrug of uw chronische ziekte.

Effecten van golffysiotherapie

Aan de hand van de screening wordt er een plan van aanpak opgesteld om uw fysieke conditie te verbeteren. Indien noodzakelijk wordt er in overleg met uw teaching -pro gekeken naar technische aanpassingen van uw swing. Op deze manier komen we tot een individueel uitgebalanceerde swing. Hierdoor ontstaat er een combinatie die de meeste garantie geeft op pijnvrij bewegen.

Wij zijn er echter niet alleen om blessures te behandelen. Het is ook ons doel om golf(st)ers op voorhand te screenen op beperkingen. Dit ter preventie van blessures maar ook zeker ter bevordering van uw swing en eventueel het verlagen van uw handicap.

Wij verzorgen golffysiotherapie voor golfers in Groningen en Drenthe vanuit onze fysiotherapiepraktijken in Stadskanaal, Nieuw-Buinen en Vlagtwedde.