Shockwave therapie

Een nieuwe therapie biedt uitkomst voor mensen met hielspoor, peesontstekingen, slijmbeursontstekingen en tennisellebogen. Door enkele behandelingen met shockwave therapie kunnen deze – vaak chronische – pijnklachten voorgoed verdwijnen. Zelfs verkalkingen verdwijnen na slechts enkele behandelingen van 5 minuten. Wij bieden shockwavetherapie in Stadskanaal.

Sinds enkele jaren wordt shockwave therapie door fysiotherapeuten toegepast. Fysiotherapeut Evers, secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Musculoskeletale Shockwave Therapie (NVMST), vertelt dat de werking inmiddels is bewezen. “Internationaal onderzoek toont aan dat deze nieuwe therapie effectief is voor klachten die met andere therapieën soms moeilijk behandelbaar zijn. Deze onderzoeksresultaten komen overeen met de ruime ervaring die in Nederland reeds is opgedaan in de fysiotherapiepraktijken van onze leden. Vaak zijn patiënten met chronische klachten al met medicatie of fysiotherapie behandeld, zonder tijdelijk of blijvend succes. Shockwavetherapie verhoogt de genezingskans tot maar liefst 85%. Uitzonderlijk hoog,” zegt Evers.

Shockwave therapie

Allereerst voert uw shockwavetherapeut een onderzoek uit. De uitkomst bepaalt of u in aanmerking komt voor behandeling met shockwave therapie. Het pijngebied wordt gelokaliseerd en de bron van de pijn wordt achterhaald.

Daarna wordt de pijnlijke plaats behandeld met de behandelkop. Deze kop geeft krachtige trillingen die het lichaam tot genezing aanzetten. “Het zijn drukgolven van buitenaf, die via een behandelkop worden toegepast. De trillingen activeren de eigen genezingskracht van het lichaam”, legt Evers uit. In gemiddeld vier behandelingen is de patiënt van de meeste klachten af. De behandeling is soms gevoelig, maar kan prima zonder verdoving plaatsvinden.

Shockwave effectief bij diverse klachten

  • Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting op de pezen
  • Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog)
  • Pijn net onder de knieschijf
  • Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)
  • Hielpijn (hielspoor)
  • Ziekte van Peyronie
  • Chronische nek-, schouder- of rugpijn en spanning (trigger points)
  • Andere vormen van tendinitis

Vergoeding van shockwavetherapie

Shockwave therapie is bij FTC Noord een onderdeel van het fysiotherapeutisch behandelplan en wordt vergoed uit uw aanvullende verzekering.