Fysiotherapiepraktijk FTC Noord investeert in schone lucht

STADSKANAAL – Fysiotherapiepraktijk FTC Noord heeft flink geïnvesteerd in schone, zuivere lucht. In de praktijk in Stadskanaal is AerSMASH luchtreinigingsapparatuur geplaatst. “Zo kunnen patiënten met longaandoeningen zoals COPD en astma in die praktijk onder nog betere omstandigheden werken aan hun herstel. Ook heeft de AerSMASH een bewezen rol in het verkleinen van verspreiding van COVID-19”, vertelt eigenaar Gerard Koerts, die het centrum samen met Klaas Hummel runt.

Eigenaren Klaas Hummel (l.) en Gerard Koerts van FTC Noord bij de AerSMASH luchtzuivering (foto FTC Noord).

FTC Noord ontvangt dagelijks cliënten die gevoelig zijn voor luchtverontreiniging. “Daarom willen wij zogeheten ‘healthy buildings’ bieden: praktijkruimtes die het fysieke en mentale welbevinden van iedereen optimaal faciliteert. Daarom zijn wij blij en trots dat wij deze investering in schone lucht konden doen”, zegt Hummel. De AerSMASH zorgt voor betere algemene hygiëne voor alle aanwezigen. De medewerkers werken in schone lucht, wat gezondheidsschade voorkomt en de cliënten werken onder optimale omstandigheden aan hun herstel. “Zo doen wij er alles aan om de omstandigheden voor de mensen in onze praktijk optimaal te maken”, zegt Koerts.

 

AerSMASH

FTC Noord koos bewust voor een leverancier uit eigen regio. AerSMASH is een Drents bedrijf met als specialisatie luchtreiniging met geprogrammeerd plasma. AerSMASH levert nationaal en internationaal luchtzuiveringsapparatuur voor de segmenten Food & Healthy Buildings. De machines elimineren alle schadelijke stoffen zoals schimmels, geuren en bacteriën, pollen, sporen, rook en aërosolen uit de lucht. De gepatenteerde technologie van AerSMASH is uniek, gebaseerd op luchtzuiveringsprocessen in de natuur. Hummel: “Mensen komen naar onze praktijk om hun gezondheid te verbeteren. Daarvoor willen wij optimale omstandigheden bieden. Onze AerSMASH luchtzuiveringen leveren daaraan een mooie bijdrage.”