Nu bij ons in de praktijk als aanvulling op de oedeemfysiotherapie naast de gebruikelijke zorg… De Lympha Press!!!

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht, als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Dit uit zich in een gevoel van spanning of stuwing van de huid, een zwaar gevoel en toename van de omvang van het lichaamsdeel.

Als aanvulling op de al bestaande behandelmogelijkheden bij ons in de praktijk (zoals compressie behandeling d.m.v.  zwachtelen, manuele lymfdrainage, oefentherapie ademtherapie lymftaping en natuurlijk voorlichting.) zijn wij bij FTC NOORD vanaf deze week  in het bezit van een Lympha Press!!!

Voor Wie?

Een behandeling met de Lympha Press is bedoeld voor mensen met oedeemvorming (vochtvorming) in de benen, armen en of romp door minder goede werking van de aderen of een minder goede werking van het lymfesysteem.

Wat houdt de behandeling in?

Lympha press is een methode om vocht (oedeem) af te voeren uit de benen of armen door het uitoefenen van gecontroleerde druk. Het behandelde lichaamsdeel neemt hierdoor in omvang af. Voor de lympha press behandeling wordt een speciaal apparaat gebruikt.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Het aangedane lichaamsdeel wordt in een manchet gelegd. In de manchet zitten zich elkaar overlappende cellen die met lucht gevuld worden. De manchet (ten) wordt aangesloten op de lympha press. Het apparaat zorgt ervoor dat de manchet langzaam wordt opgeblazen. Het apparaat laat de manchet onder gecontroleerde druk langzaam, maar kort, opblazen en weer leeg lopen. Dit wordt steeds herhaald. Zo wordt er druk op het betreffende lichaamsdeel uitgeoefend en het vocht wordt van beneden naar boven afgevoerd. Deze behandeling is niet pijnlijk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze oedeemfysiotherapeuten via tel. nr: 0599-612715 of per mail:

Esther Roukema: eroukema@ftcnoord.nl

Jaklien Bouma: jbouma@ftcnoord.nl